Sitä mikä ei toimi, kannattaa tuunata.

13.10.2020

Olin 16-vuotiaan poikani kanssa lenkillä. Juttelimme kaikesta. Fiiliksistä, tavoitteista, unelmista. Kysyin pojaltani, mistä hän unelmoi. Olin hämmästynyt ja hämilläni, kuinka kristallinkirkas unelma hänellä oli, kuinka hän osasi sanoittaa unelmansa, puhtaasti. Hän kertoi ja minä kuuntelin. Hänen unelmaansa ei kuulunut yhtäkään mutta -sanaa, pelkoa tai mitään sellaista, joka estäisi häntä seuraamasta omaa sydäntään. Tunsin ylpeyttä.

Puhetta unelmasta

Hänellä oli suunnitelma. Hänen suunnitelmissaan unelmaan on tehtävä kovasti töitä, on oltava sinnikkyyttä ja koskaan ei saa luovuttaa, ei edes silloin kun muut ympärillä ei usko. On uskottava itse. On oltava välittämättä muiden puheista, kuunneltava omaa sydäntään. Siihen tarvitaan lujaa luottamista itseensä. Ja osatavoitteita. Siihen tarvitaan paljon pieniä, arkisia asioita, jotka ratkaisevat lopulta isosti.

Tämä oli yksi upeimmista keskusteluista, jonka olen oman poikani kanssa käynyt. Hän opetti minua. Nöyränä kuuntelin ja mietin omaa elämääni, jäsensin omaa unelmaani, osatavoitteitani, pieniä asioita arjessani, joita kannattaisi nyt selvästikin tuunata. Sillä pienet asiat ratkaisevat. On johdettava omaa itseään.

Itsensä johtaminen ratkaisee

Ilman tavoitteita itsensä johtaminen on mahdotonta. Motivaatiopsykologia puhuu ihmisen psykologisista perustarpeista: merkityksellisyyden kokemisesta, tarpeesta itsenäisyyteen ja tarpeeseen kuulua ja olla osa yhteisöä, ryhmää. Ihminen on voimallisesti laumaeläin. Meillä on tarve olla osa joukkuetta. Tämän kaiken voi helposti linkittää työelämään, työtyytyväisyyteen ja hyvinvointiin niin työssä kuin vapaa-ajalla. Oman itsensä johtaminen ei siis ole samantekevää.

Pojallani on aamulla herätessään selvästikin kirkkaana syy, miksi tekee päivisin niitä asioita, mitä tekee. Hänellä on motivaatio omaa työtään kohtaan. Tässä tapauksessa työ ei ole palkkatyö tai no, miten sen ottaa. Rahallinen palkkatyö se ei joka tapauksessa ole. Palkka, raha tai aineellinen turvallisuus eivät ole ykkösprioriteetteja, vaan motivoivia tekijöitä ovat mahdollisuus itsensä toteuttamiseen sekä jatkuvaan kehittymiseen. Tulemaan parhaaksi siinä, mitä rakastaa.

Kaaosta ja järjestystä

Haasteet lisäävät mahdollisuuden henkilökohtaiseen kehittymiseen. Siksi tavoitteita ei kannata asettaa liian alas. Kun kaikki sujuu autopilotilla, oma kehittyminen jää välistä. On siis tarjottava itselleen haasteita, laitettava itsensä alttiiksi joskus täysin tuntemattomallekin. Järjestettävä itselleen kaaosta. Silti jatkuva kaaoksessa eläminen ei kuitenkaan motivoi sitten lopulta. Kohtuus kaikessa. Näin vannoi jo Arvo Ylppökin aikanaan. Sopivassa suhteessa kaaosta ja järjestystä on ihmiselle hyväksi. Siitä syntyy hallinnan tunne. Asioiden päällä oleminen tuo hyvänolon tunnetta ja tunnetta siitä, että selviää, pystyy ja osaa.


Lenkki ja keskustelumme jatkui. Puhuimme vahvuuksista ja heikkouksista. Kuinka tärkeää on tietoisesti tarkkailla itsestään molempia. Emme voi kehittyä, jollemme tunnista omia heikkouksia yhtä lailla kuin vahvuuksiakin. Kuinka tärkeää on vahvistaa hyvää ja työskennellä omien heikkouksiensa kanssa. Sillä jos näin ei tee, tulee kaikesta pelkkää suorittamista ja pitkässä juoksussa suorittaminen uuvuttaa eikä kanna muuta kuin ennenaikaisesti hautaan.

He istuivat hetken ja heiluttelivat jalkojaan joen yläpuolella puhumatta mitään. Joki virtasi lakkaamatta heidän allaan, koko ajan, kauas, kauas niihin tuntemattomiin paikkoihin, joihin Nuuskamuikkunen kaipasi..."

Taikurin hattu

Arvostus. Kannustus. Kehu. Jokainen haluaa saada arvostusta aikaansaamistaan asioista, tekemästään työstä. On tärkeää kuulla myönteistä ja rakentavaa palautetta. On tärkeää ympäröidä itsensä sellaisilla ihmisillä, joilta saa tukea, jotka uskovat ja auttavat, jotka ovat rehellisiä puheissaan.


Suurten tarinoiden voima on puhetta unelmista. Unelmien toteutumisesta. Ei se helppoa ole, se vaatii työtä ja sinnikkyyttä ja niiden pienien asioiden tuunaamista, jotka eivät toimi. Ja lopulta sen muistamista, että If you can dream it, you can do it.