Mitä sellaista sinulla on, mitä ei Googlelta saa?

24.10.2020

Teen liiketoimintasuunnitelmaani. Jumittaa. Huomaan puuhaavani välillä jotain muuta, mieli harhailee. Ajatuksissani on ideoita, joita en saa paperille. Mikä tässä nyt on? Valmentaja Ira Lange sanoo, että kyse on harhaturvasta, jossa keksimme sijaistekemistä sen tilalle, mitä oikeasti pitäisi tehdä, minkä kimpussa olla. Hän kertoo, että näissä tilanteissa hän syö ennemmin pullaa. Niin minäkin. On siis pullakahvien paikka.


Palaan takaisin liiketoimintasuunnitelmaani. Mietin omia ideoitani. Saan ohjeeksi toiselta valmentajalta kirjoittaa 15-20 minuuttia ajatuksen virtaa ja katsoa, mihin päädyn, haluanko kenties jatkaa vielä vai lähtisinkö lenkille ja jatkaisin lenkin jälkeen. Lähden lenkille. Sijaispuuhaa, harhaturvaa lisää. Olen lenkillä, mutta alitajuntani työskentee.


Kuuntelin muutamia viikkoja sitten Perttu Pölösen luentoa tulevaisuuden taidoista. Tärkeitä havaintoja, tärkeitä pohdintoja nuorelta, taitavalta futuristilta. Yksi kysymys jäi erityisesti mieleeni: "Mitä sellaista sinulla on, mitä ei Googlelta saa?" Inhimillisyyttä. Ihmisten kohtaamista. Niitä ei saa Googlelta. Tätä kysymystä hienosäädän lenkilläni. Miten se näyttäytyy liiketoimintasuunnitelmassani, miten se näyttäytyy liiketoiminnassani? Ei kaikkeen selkeää vastausta ole, mutta huomaan saavani visiostani kiinni. Kiihdytän tahtia lenkilläni, jotta saan äkkiä ajatukseni paperille.

Menestystä ei tee kukaan yksin

Visioni siis alkaa hahmottua, ideani alkavat muotoutua paperille. Näyttää varsin hyvältä. Varsin selvältä näyttää myös se, etten tule selviämään tästä yksin. Tarvitsen apua. Muita. Menestystä ei tee kukaan yksin. Tiedän keneen otan yhteyttä heti tämän blogikirjoitukseni kirjoittamisen jälkeen. Tämä on kuin mieleni päiväkirja. (Suosittelen kokeilemaan kirjoittamista, sillä on uskomaton voima.) Huomaan myös, että se, että liiketoimintasuunnitelmani on ylipäänsä työn alla, on erään kolmannen valmentajan ansiota, joka on mukana elämässäni. Koska yksin en pärjää. Neljäs valmentajani antaa minulle kullanarvoisia ohjeita, sparraa, kuulee ja kuuntelee. Haastaa ja asettaa puolestani deadlinet. Huomaan, että minullahan on tiimi. En pärjää yksin. Tarvitsen muita. He saavat minusta parhaan potentiaalin esiin. Se on valmentajan tehtävä. Huippu-urheilijakaan ei menesty yksin, hänelläkin on tiimi. Tiimin jäsenillä on omat tehtävänsä. Se tekee harjoittelusta ja kehittymisestä järkevää. Kaiken takana on suunnitelmallisuus.

Valmentajan rooli on auttaa ja tehdä kehitys mahdolliseksi, mutta kaikki lähtee urheilijasta itsestään.

Energiasta tekemiseen

Minulla on nyt suunnitelma, mutta ensin pohdin energiaa. Ketkä ihmiset minua energisoivat? Keiden kanssa haluaisin tehdä yhteistyötä? Energia lähtee myös minusta itsestäni. Se on sitä, minkä kanssa haluan tehdä työtä myös omassa liiketoiminnassani. Olla edistämässä energiaa, olla tukemassa hyvinvointia, joka näkyy bisneksen kukoistuksessa. Se näkyy myös työyhteisöjen hyvinvoinnissa. Se näkyy siinä, että organisaation avainhenkilöt voivat itse hyvin. Kaikki valuu ylhäältä alaspäin. Myös hyvä. Tavoitteiden saavuttaminen ja asioiden aikaansaaminen lähtevät energiasta. Minä sain oman energiani liiketoimintasuunnitelman kirjoittamiseen tänään lenkiltäni. Sain sen myös hyvästä ruuasta ja levosta. Mitä energia on? Se on kykyä tehdä työtä. Kun olemme energisiä, hommat hoituvat kuin itsestään.


Kaikki lähtee kehostamme, jossa elämme kaikki maailman päivät. Haluan olla yhdistämässä hyvinvointia hyvään johtajuuteen eikä toisinpäin. Ensin on johtajan hyvinvointi, sitten hyvä johtaminen ja sen seurauksena hyvä työyhteisö, jossa voidaan hyvin ja sen lopputuloksena on hyvä bisnes, tulokset ja numerot. Kun johtajan keho voi huonosti, hänen mielensä voi huonosti. Tätä kautta hänen alaisensa voivat oletettavasti myös huonosti, ainakaan bisnes ei välttämättä kukoista.


Tästä jatkan. Olen hyvällä matkalla. Maratonmatkalla.